Szukaj

 


Kategorie


Wydawnictwa


Polecamy





 

Książka Wydawnictwo SGGW

Wybrane zagadnienia z technologii żywności pochodzenia zwierzęcego i podstaw gastronomii

Wybrane zagadnienia z technologii żywności pochodzenia zwierzęcego i podstaw gastronomii

Cena: 37.00 zł

Autor:Słowiński Mirosław (red.),
ISBN:978-83-7583-570-0
Wydawnictwo:Wydawnictwo SGGW
Ilość stron:288
Wydanie:2014
Format:B5
Oprawa:miękka
Wybrane zagadnienia z technologii żywności pochodzenia zwierzęcego i podstaw gastronomii1. Technologia mięsa ... 5
1.1. Struktura i skład chemiczny mięsa oraz wpływ przemian poubojowych na jego właściwości technologiczne
Andrzej Tyburcy, Tomasz Florowski ... 7
1.2. Peklowanie mięsa
Lech Adamczak, Mirosław Słowiński ... 20
1.3. Proces produkcji wędlin
Mirosław Słowiński, Krzysztof Dasiewicz ... 30
1.4. Proces produkcji konserw mięsnych
Lech Adamczak, Aneta Cegiełka ... 43
1.5. Technologia wędlin podrobowych
Tomasz Florowski, Krzysztof Dasiewicz ... 57
1.6. Technologia żywności wygodnej z mięsa drobiowego
Dorota Pietrzak, Aneta Cegiełka ... 71
1.7. Zastosowanie hydrokoloidów polisacharydowych jako dodatków funkcjonalnych w przetwórstwie mięsa
Aneta Cegiełka, Lech Adamczak ... 83
1.8. Wykorzystanie białek niemięśniowych w technologii mięsa
Krzysztof Dasiewicz, Marta Chmiel ... 94
1.9. Wykorzystanie fosforanów w technologii mięsa
Marta Chmiel, Mirosław Słowiński ... 106
1.10. Ocena jakości handlowej jaj
Dorota Pietrzak, Jan Mroczek ... 116
 
2. Technologia mleka ... 131
2.1. Ocena mleka surowego i technologia mleka spożywczego
Anna Berthold-Pluta, Antoni Pluta ... 133
2.2. Technologia mleka fermentowanego
Katarzyna Kycia, Stanisław Zmarlicki ... 149
2.3. Technologia kwasowego i podpuszczkowego wytrącania białek mleka
Małgorzata Ziarno, Katarzyna Kycia ... 164
2.4. Technologia serów podpuszczkowych i twarogowych
Antoni Pluta, Anna Berthold-Pluta ... 176
2.5. Technologia serów topionych
Antoni Pluta, Anna Berthold-Pluta ... 188
2.6. Technologia masła i mleka w proszku
Katarzyna Kycia, Małgorzata Ziarno ... 196
2.7. Technologia deserów mlecznych
Katarzyna Kycia, Małgorzata Ziarno ... 208
 
3. Podstawy technologii gastronomicznej ... 223
3.1. Procesy cieplne w technologii gastronomicznej
Tomasz Florowski, Aneta Cegiełka ... 224
3.2. Przyprawy i ich zastosowanie w technologii gastronomicznej
Aneta Cegiełka, Tomasz Florowski ... 235
3.3. Zupy i sosy w technologii gastronomicznej
Marta Chmiel, Dorota Pietrzak ... 247
3.4. Metody wytwarzania i ocena ciast drożdżowych
Małgorzata Sobczyk ... 261
3.5. Ocena tłuszczów i olejów wykorzystywanych do smażenia potraw
Magdalena Maszewska, Krzysztof Krygier ... 273




Opinie książki Wybrane zagadnienia z technologii żywności pochodzenia zwierzęcego i podstaw gastronomii

Brak opinii.

Aby dodać swoją opinię, musisz się zalogować.

Koszyk

jest pusty

Logowanie


Darmowa Wysyłka

Brakuje 1000.00 zł do darmowej wysyłki poprzez:

- kurierska usługa DPD (przelew na konto),

Newsletter

Jeżeli chcesz otrzymywać od nas informacje o nowościach, podaj swój adres e-mail.


Podaj swj e-mail:
W każdej chwili można się wypisać z listy newslettera. Nikomu nie udostępniamy adresów e-mail z naszej bazy.

Polecamy




 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U W X Y Z
Strona główna  |   Twoje konto  |   Oferta  |   Nowości  |   Partnerzy  |   Koszyk  |   Mapa witryny  |   O Księgarni  |   Polityka prywatności  |   Kontakt
Copyright © Księgarnia Warszawa WAWA

Powiadomienie o plikach cookies
[x] Nie pokazuj więcej
Uprzejmie informujemy, iż niniejsza witryna korzysta z plików cookies. Pozostając na niej wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookies. Dowiedz się więcej, czytając Politykę prywatności.