![]() |
Pomoc gastronomiczna w Wielkiej Brytanii rozmówki - HELPER |
Cena: 12.00 zł |
Autor: | Jacek Gordon, |
ISBN: | 9788389171641 |
Wydawnictwo: | KRAM Wydawnictwo |
Ilość stron: | 192 |
Wydanie: | 2007 |
Format: | 105x145 |
Oprawa: | Miękka |
Dla osób, które zamierzają wyjechać do Wielkiej Brytanii i pracować w sektorze gastronomii. Prezentuje fachowe słownictwo z zakresu gastronomii i zwroty przydatne w pracy w tym sektorze oraz dodatkowy słowniczek. Daje szansę wszystkim ubiegającym się o pracę na dobre przygotowanie się do przyszłej pracy.
zobacz spis treści

1. CZĘŚĆ PIERWSZA - OGÓLNA
1.1. Liczebniki
1.2. Określanie rozmiarów, objętości, wagi
1.3. Podawanie czasu
1.4. Dni tygodnia, miesiące
1.5. Użyteczne zwroty w różnych sytuacjach
1.6. Pytania i prośby w różnych sytuacjach
1.7. Orientacja na ulicy/ w budynku itp.
1.8. Rozmowa o pracy - pracodawca
1.9. Rozmowa o pracy - pracobiorca
1.10. Terminy związane z pracą - słowniczek
2. CZĘŚĆ DRUGA - POMOC
GASTRONOMICZNA - ROZMÓWKI
2.1. Personel do gości w lokalu
2.2. Pytania, prośby i wypowiedzi gości
2.3. Pytania i polecenia przełożonych
2.4. Rozmowy personelu w kuchni, kawiarni itp.
2.5. Dostawy towaru
3. SŁOWNIK GASTRONOMICZNY ANGIELSKO-POLSKI
4. SŁOWNIK GASTRONOMICZNY POLSKO-ANGIELSKI
1.1. Liczebniki
1.2. Określanie rozmiarów, objętości, wagi
1.3. Podawanie czasu
1.4. Dni tygodnia, miesiące
1.5. Użyteczne zwroty w różnych sytuacjach
1.6. Pytania i prośby w różnych sytuacjach
1.7. Orientacja na ulicy/ w budynku itp.
1.8. Rozmowa o pracy - pracodawca
1.9. Rozmowa o pracy - pracobiorca
1.10. Terminy związane z pracą - słowniczek
2. CZĘŚĆ DRUGA - POMOC
GASTRONOMICZNA - ROZMÓWKI
2.1. Personel do gości w lokalu
2.2. Pytania, prośby i wypowiedzi gości
2.3. Pytania i polecenia przełożonych
2.4. Rozmowy personelu w kuchni, kawiarni itp.
2.5. Dostawy towaru
3. SŁOWNIK GASTRONOMICZNY ANGIELSKO-POLSKI
4. SŁOWNIK GASTRONOMICZNY POLSKO-ANGIELSKI