![]() |
Ciastkarstwo. Technologia dla szkół zasadniczych |
Cena: 59.90 zł |
Autor: | Czesław Dojutrek, Andrzej Pietrzyk, |
ISBN: | 978-83-02-07846-0 |
Wydawnictwo: | Wydawnictwa WSIP |
Ilość stron: | 436 |
Wydanie: | 2007 |
Format: | 145x205 |
Oprawa: | miękka, lakierowana, kolorowa |
W książce przedstawiono klasyfikację i zasady sporządzania różnego rodzaju ciast, kremów, mas oraz innych półproduktów ciastkarskich (pomad, syropów, glazur, polew, galaretek oraz przetworów), omówiono zasady zdobienia i dekorowania wyrobów, ich ocenę jakościową oraz przedstawiono schematy produkcji różnego rodzaju ciast, wafli i lodów.
Omówiono też wartość odżywczą oraz przechowywanie i transport wyrobów ciastkarskich. Książka jest przeznaczona dla uczniów szkół zasadniczych kształcących się w zawodzie cukiernik.
Wydanie trzecie.
zobacz spis treści
Omówiono też wartość odżywczą oraz przechowywanie i transport wyrobów ciastkarskich. Książka jest przeznaczona dla uczniów szkół zasadniczych kształcących się w zawodzie cukiernik.
Wydanie trzecie.

Kategorie:
Przemysł spożywczy HACCP,
Poradniki,
Poradniki zawodowe,
Podręczniki do nauki zawodu,
Gastronomia, żywienie,
Kucharskie,
PIEKARSTWO, CIASTA, WYPIEKI,