Poradnik opracowania i wdrażania systemu HACCP - sklep spożywczy | |
Cena promocyjna: 99.75 zł Oszczędzasz: 5.25 zł /-5%/ |
Autor: | Barbara Jackiewicz, |
ISBN: | 83-74260-04-1 |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo ODDK |
Ilość stron: | 74 |
Wydanie: | 2004 |
Format: | A4 |
Oprawa: | miękka, lakierowana, kolorowa |
Od dnia 1 maja 2004 r. kierujący sklepem spożywczym ma obowiązek wdrożyć i stosować zasady systemu HACCP. Warunkiem wstępnym do opracowania i wdrażania zasad systemu HACCP są zasady dobrej praktyki produkcyjnej i higienicznej GMP/GHP, które zostały omówione w Poradniku opracowania zasad Dobrej Praktyki Produkcyjnej GMP i Dobrej Praktyki Higienicznej GHP z przykładowo wypełnioną dokumentacją. Sklep spożywczy, B. Jackiewicz, wyd. ODDK.
Autorka – specjalista do spraw nadzoru nad żywnością Państwowej Inspekcji Sanitarnej – w sposób przystępny, w oparciu o przykładowy sklep z Poradnika GMP/GHP, wyjaśnia jak wdrożyć i stosować zasady systemu HACCP w sklepie spożywczym. Każdy etap wdrażania zasad systemu, opisy produktów, analiza zagrożeń oraz wyznaczanie krytycznych punktów kontrolnych zostały zilustrowane za pomocą przykładów.
Autorka – specjalista do spraw nadzoru nad żywnością Państwowej Inspekcji Sanitarnej – w sposób przystępny, w oparciu o przykładowy sklep z Poradnika GMP/GHP, wyjaśnia jak wdrożyć i stosować zasady systemu HACCP w sklepie spożywczym. Każdy etap wdrażania zasad systemu, opisy produktów, analiza zagrożeń oraz wyznaczanie krytycznych punktów kontrolnych zostały zilustrowane za pomocą przykładów.
Wstęp
- Zasady systemu HACCP
- Kolejność wdrażania systemu HACCP
- Opracowanie i wdrażanie zasad systemu HACCP dla sklepu spożywczego i instruktaż krok po kroku
- Przykładowa dokumentacja zasad systemu HACCP dla sklepu spożywczego
Kategorie:
Gastronomia, żywienie,
Przemysł spożywczy HACCP,