Poradnik opracowania i wdrażania systemu HACCP - gastronomia HAC855 | |
Cena promocyjna: 99.75 zł Oszczędzasz: 5.25 zł /-5%/ |
Autor: | Barbara Jackiewicz, |
ISBN: | 978-83-7804-119-1 |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo ODDK |
Ilość stron: | 92 |
Wydanie: | 2013 |
Format: | a4 |
Oprawa: | miękka, lakierowana, kolorowa |
symbol: HAC855, Zgodnie z rozporządzeniem (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i
Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych,
które jest aktem nadrzędnym stosowanym bezpośrednio we wszystkich
krajach Unii Europejskiej oraz z ustawą o bezpieczeństwie żywności i
żywienia, kierujący zakładem ma obowiązek wdrożyć i stosować zasady systemu HACCP.
Autorka – specjalista Państwowej Inspekcji Sanitarnej do spraw nadzoru nad żywnością w sposób przystępny, na podstawie przykładowej restauracji, wyjaśnia, jak wdrożyć i stosować zasady systemu HACCP w zakładzie gastronomicznym. Każdy etap wdrażania zasad systemu, szczegółowe opisy produktów, analiza zagrożeń, wyznaczanie krytycznych punktów kontrolnych, zostały zilustrowane odpowiednimi przykładami.
Autorka – specjalista Państwowej Inspekcji Sanitarnej do spraw nadzoru nad żywnością w sposób przystępny, na podstawie przykładowej restauracji, wyjaśnia, jak wdrożyć i stosować zasady systemu HACCP w zakładzie gastronomicznym. Każdy etap wdrażania zasad systemu, szczegółowe opisy produktów, analiza zagrożeń, wyznaczanie krytycznych punktów kontrolnych, zostały zilustrowane odpowiednimi przykładami.
Wstęp
Literatura
- Zasady systemu HACCP
- Kolejność wdrażania zasad systemu HACCP
- Opracowanie i realizacja zasad systemu HACCP w restauracji "Zatoczka" - instruktaż "krok po kroku"
- Przykładowa dokumentacja zasad systemu HACCP dla restauracji "Zatoczka"
- Instrukcje systemu HACCP
Literatura
Kategorie:
Przemysł spożywczy HACCP,
Gastronomia, żywienie,