Procedury i instrukcje zakładowego systemu HACCP z formularzami do zapisów - piekarnia
Cena: 105.00 zł
Cena: 99.75 zł
autor: | Agnieszka Budzyńska |
ISBN: | 83-74260-03-3 |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo ODDK |
Ilość stron: | 200 |
Wydanie: | 2004 |
Format: | A4 |
Oprawa: | miękka klejona |
Od 1 maja 2004 r. wszystkie zakłady prowadzące działalność w zakresie
produkcji i obrotu żywnością muszą wdrożyć i stosować zasady systemu HACCP, którego celem jest zapewnienie bezpieczeństwa żywności. Aby ten cel osiągnąć, należy wszystkie techniki i metody pracy oraz zalecenia higieniczne opracować w formie procedur i instrukcji.
Opracowanie przygotowane przez doświadczonego technologa, przewodniczącego zespołu HACCP w zakładzie branży spożywczej, obejmuje wzorcowe procedury i instrukcje wraz z formularzami do zapisów, niezbędne przy opracowywaniu zakładowego systemu HACCP.
Dokumentacja przeznaczona jest do bezpośredniego wykorzystania na własne potrzeby każdego zakładu.
Ten zestaw procedur i instrukcji wykorzystano również w innej publikacji
tejże autorki Arkusze identyfikacji zagrożeń i krytycznych punktów
kontrolnych w piekarni, gdzie poszczególne procedury i instrukcje znalazły się w wykazach przypisanych do każdego etapu procesu technologicznego w celu wyeliminowania zagrożeń, które się na danym etapie pojawiają.
powrót do Procedury i instrukcje zakładowego systemu HACCP z formularzami do zapisów - piekarnia ->