Szukaj

 


Kategorie


Wydawnictwa


Polecamy





 

Książka ODDK Wydawnictwo dla Biznesu

Procedury i instrukcje zakładowego systemu HACCP z formularzami do zapisów - piekarnia

Procedury i instrukcje zakładowego systemu HACCP z formularzami do zapisów - piekarnia

Cena tradycyjna: 105.00 zł
Cena promocyjna: 99.75 zł
Oszczędzasz: 5.25 zł /-5%/
niedostępna
Autor:Agnieszka Budzyńska,
ISBN:83-74260-03-3
Wydawnictwo:Wydawnictwo ODDK
Ilość stron:200
Wydanie:2004
Format:A4
Oprawa:miękka klejona
Od 1 maja 2004 r. wszystkie zakłady prowadzące działalność w zakresie
produkcji i obrotu żywnością muszą wdrożyć i stosować zasady systemu HACCP, którego celem jest zapewnienie bezpieczeństwa żywności. Aby ten cel osiągnąć, należy wszystkie techniki i metody pracy oraz zalecenia higieniczne opracować w formie procedur i instrukcji.
Opracowanie przygotowane przez doświadczonego technologa, przewodniczącego zespołu HACCP w zakładzie branży spożywczej, obejmuje wzorcowe procedury i instrukcje wraz z formularzami do zapisów, niezbędne przy opracowywaniu zakładowego systemu HACCP.
Dokumentacja przeznaczona jest do bezpośredniego wykorzystania na własne potrzeby każdego zakładu.
Ten zestaw procedur i instrukcji wykorzystano również w innej publikacji
tejże autorki Arkusze identyfikacji zagrożeń i krytycznych punktów
kontrolnych w piekarni, gdzie poszczególne procedury i instrukcje znalazły się w wykazach przypisanych do każdego etapu procesu technologicznego w celu wyeliminowania zagrożeń, które się na danym etapie pojawiają.
SPIS PROCEDUR

  1.     Higiena osobista pracowników i higiena na stanowisku pracy
  2.     Szkolenia
  3.     Nadzorowanie wody
  4.     Czyszczenie, mycie i dezynfekcja
  5.     Zabezpieczenie zakładu przed szkodnikami
  6.     Kontrola warunków magazynowania
  7.     Przyjęcie surowców i materiałów pomocniczych
  8.     Przechowywanie i dostarczanie wyrobów gotowych
  9.     Nadzorowanie wyposażenia do kontroli i badań
  10.     Audyty wewnętrzne
  11.     Krojenie chleba
  12.     Pakowanie
  13.     Transport gotowych wyrobów
  14.     Sprzedaż artykułów spożywczych
  15.     Nadzór nad wyposażeniem. Urządzenia i maszyny





Opinie książki Procedury i instrukcje zakładowego systemu HACCP z formularzami do zapisów - piekarnia

Brak opinii.

Aby dodać swoją opinię, musisz się zalogować.

Koszyk

jest pusty

Logowanie


Darmowa Wysyłka

Brakuje 1000.00 zł do darmowej wysyłki poprzez:

- kurierska usługa DPD (przelew na konto),

Newsletter

Jeżeli chcesz otrzymywać od nas informacje o nowościach, podaj swój adres e-mail.


Podaj swj e-mail:
W każdej chwili można się wypisać z listy newslettera. Nikomu nie udostępniamy adresów e-mail z naszej bazy.

Polecamy




 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U W X Y Z
Strona główna  |   Twoje konto  |   Oferta  |   Nowości  |   Partnerzy  |   Koszyk  |   Mapa witryny  |   O Księgarni  |   Polityka prywatności  |   Kontakt
Copyright © Księgarnia Warszawa WAWA

Powiadomienie o plikach cookies
[x] Nie pokazuj więcej
Uprzejmie informujemy, iż niniejsza witryna korzysta z plików cookies. Pozostając na niej wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookies. Dowiedz się więcej, czytając Politykę prywatności.