Audyt wewnętrzny GHP, GMP, HACCP - poradnik praktyczny HAC770

Audyt wewnętrzny GHP, GMP, HACCP - poradnik praktyczny HAC770

Cena: 94.50 zł
Cena: 89.77 zł
autor:mgr inż. Marek R. Zadernowski (red.)
ISBN:HAC770
Wydawnictwo:Wydawnictwo ODDK
Format:a4
Oprawa:miękka, lakierowana, kolorowa
symbol: HAC770objętość: 80 str. format: A4wydanie: 2004ISBN: 83-71879-12-1Obowiązek wdrażania systemów GMP, GHP i HACCP wynika z ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Nr 171, poz. 1225). Wdrożone systemy zapewnienia jakości będą działały skutecznie i prawidłowo, jeżeli będą monitorowane, weryfikowane i regularnie doskonalone. Jednym z narzędzi pozwalających zrealizować wymienione cele są audyty wewnętrzne wdrożonych systemów.
Niniejsza książka prezentuje metody przeprowadzania audytów wewnętrznych w firmach spożywczych, niezależnie od ich wielkości i specyfiki. Autorzy starali się przedstawić zagadnienie audytowania w sposób jak najbardziej przystępny i zbliżony do realiów zakładów spożywczych. W praktycznych przykładach zaprezentowali różnorodne narzędzia i metody, które można wykorzystać do utrzymania, rozwijania i ciągłego ulepszania wdrożonych systemów, tak by mogły być one zastosowane zarówno w bardzo dużym zakładzie, jak i małej restauracji.

powrót do Audyt wewnętrzny GHP, GMP, HACCP - poradnik praktyczny HAC770 ->