Poradnik opracowania i wdrażania systemu HACCP - gastronomia HAC855
Cena: 105.00 zł
Cena: 99.75 zł
autor: | Barbara Jackiewicz |
ISBN: | 978-83-7804-119-1 |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo ODDK |
Ilość stron: | 92 |
Wydanie: | 2013 |
Format: | a4 |
Oprawa: | miękka, lakierowana, kolorowa |
symbol: HAC855, Zgodnie z rozporządzeniem (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i
Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych,
które jest aktem nadrzędnym stosowanym bezpośrednio we wszystkich
krajach Unii Europejskiej oraz z ustawą o bezpieczeństwie żywności i
żywienia, kierujący zakładem ma obowiązek wdrożyć i stosować zasady systemu HACCP.
Autorka – specjalista Państwowej Inspekcji Sanitarnej do spraw nadzoru
nad żywnością w sposób przystępny, na podstawie przykładowej
restauracji, wyjaśnia, jak wdrożyć i stosować zasady systemu HACCP w
zakładzie gastronomicznym. Każdy etap wdrażania zasad systemu, szczegółowe opisy produktów, analiza zagrożeń, wyznaczanie krytycznych punktów kontrolnych, zostały zilustrowane odpowiednimi przykładami.
powrót do Poradnik opracowania i wdrażania systemu HACCP - gastronomia HAC855 ->