Poradnik opracowania i wdrażania systemu HACCP - gastronomia HAC855

Poradnik opracowania i wdrażania systemu HACCP - gastronomia HAC855

Cena: 105.00 zł
Cena: 99.75 zł
autor:Barbara Jackiewicz
ISBN:978-83-7804-119-1
Wydawnictwo:Wydawnictwo ODDK
Ilość stron:92
Wydanie:2013
Format:a4
Oprawa:miękka, lakierowana, kolorowa
symbol: HAC855, Zgodnie z rozporządzeniem (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych, które jest aktem nadrzędnym stosowanym bezpośrednio we wszystkich krajach Unii Europejskiej oraz z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia, kierujący zakładem ma obowiązek wdrożyć i stosować zasady systemu HACCP.

Autorka – specjalista Państwowej Inspekcji Sanitarnej do spraw nadzoru nad żywnością w sposób przystępny, na podstawie przykładowej restauracji, wyjaśnia, jak wdrożyć i stosować zasady systemu HACCP w zakładzie gastronomicznym. Każdy etap wdrażania zasad systemu, szczegółowe opisy produktów, analiza zagrożeń, wyznaczanie krytycznych punktów kontrolnych, zostały zilustrowane odpowiednimi przykładami.

powrót do Poradnik opracowania i wdrażania systemu HACCP - gastronomia HAC855 ->