Szukaj

 


Kategorie


Wydawnictwa


Polecamy





 

Książka ODDK Wydawnictwo dla Biznesu

Procedury i instrukcje zakładowego systemu HACCP z formularzami do zapisów HAC789

Procedury i instrukcje zakładowego systemu HACCP z formularzami do zapisów HAC789

Cena tradycyjna: 168.00 zł
Cena promocyjna: 159.60 zł
Oszczędzasz: 8.40 zł /-5%/
niedostępna
Autor:Praca zespołowa,
ISBN:83-71879-42-3
Wydawnictwo:Wydawnictwo ODDK
Format:a4
Oprawa:miękka, lakierowana, kolorowa
symbol: HAC789
objętość: 196 str.
format: A4
wydanie: 2004
ISBN: 83-71879-42-3
Zgodnie z rozporządzeniem nr 852/2004 w sprawie higieny środków spożywczych oraz ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Nr 171, poz. 1225). Funkcjonowanie systemu powinno być dokumentowane. Opracowanie przygotowane przez doświadczonego technologa, przewodniczącego zespołu HACCP w zakładzie branży spożywczej, obejmuje wzorcowe procedury i instrukcje wraz z formularzami służącymi do dokonywania zapisów, niezbędne przy opracowywaniu zakładowego systemu HACCP.
Nadzorowanie stanu sanitarnego

Budynki i pomieszczenia

Instrukcja dopuszczenia do pracy pracownika zatrudnionego bezpośrednio w produkcji

Instrukcja pracy na stanowisku pracownika produkcji

Instrukcja pracy na stanowisku pracownika odbioru surowca

Instrukcja pracy na stanowisku operatora pakowaczki

Instrukcja wprowadzania gości i osób wizytujących zakład

Procedura

Kontrola i badanie procesu i wyrobu

Nadzorowanie dodatków i opakowań do produkcji

Przechowywanie i dostarczanie wyrobów gotowych

Nadzorowanie dokumentów dotyczących wyrobu

Postępowanie z wyrobem niezgodnym w procesie produkcyjnym

Postępowanie reklamacyjne

Mycie i dezynfekcja

Instrukcja postępowania ze środkami myjącymi i dezynfekującymi

Instrukcja mycia i dezynfekcji grupy sprzętu czystego

Instrukcja mycia i dezynfekcji grupy sprzętu brudnego

Instrukcja postępowania w czasie usuwania awarii

Instrukcja mycia mechanicznego w obiegu zamkniętym

Instrukcja mycia w systemie CIP

Instrukcja mycia ręcznego

Instrukcja badania czystości linii technologicznych

Deratyzacja i dezynsekcja

Instrukcja nadzorowania śmieci, odpadów i ścieków

Instrukcja nadzorowania szkodników

Nadzorowanie maszyn i urządzeń do produkcji

Nadzorowanie wyposażenia do kontroli i badań

Nadzorowanie sprzętu do kontroli i badań na produkcji

Nadzorowanie podłoży i odczynników chemicznych

Nadzorowanie czynników energetycznych

Nadzorowanie środków transportu

Badanie wody

Nadzorowanie wody

Instrukcja postępowania w przypadku wyników badania wody niezgodnych z wymaganiami

Odbiór surowca do produkcji

Audyt systemu HACCP

Nadzorowanie przepisów

Działania korygujące i zapobiegawcze




Opinie książki Procedury i instrukcje zakładowego systemu HACCP z formularzami do zapisów HAC789

Brak opinii.

Aby dodać swoją opinię, musisz się zalogować.

Koszyk

jest pusty

Logowanie


Darmowa Wysyłka

Brakuje 1000.00 zł do darmowej wysyłki poprzez:

- kurierska usługa DPD (przelew na konto),

Newsletter

Jeżeli chcesz otrzymywać od nas informacje o nowościach, podaj swój adres e-mail.


Podaj swj e-mail:
W każdej chwili można się wypisać z listy newslettera. Nikomu nie udostępniamy adresów e-mail z naszej bazy.

Polecamy




 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U W X Y Z
Strona główna  |   Twoje konto  |   Oferta  |   Nowości  |   Partnerzy  |   Koszyk  |   Mapa witryny  |   O Księgarni  |   Polityka prywatności  |   Kontakt
Copyright © Księgarnia Warszawa WAWA

Powiadomienie o plikach cookies
[x] Nie pokazuj więcej
Uprzejmie informujemy, iż niniejsza witryna korzysta z plików cookies. Pozostając na niej wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookies. Dowiedz się więcej, czytając Politykę prywatności.