Procedury i instrukcje zakładowego systemu HACCP z formularzami do zapisów HAC789 | |
Cena promocyjna: 159.60 zł Oszczędzasz: 8.40 zł /-5%/ |
Autor: | Praca zespołowa, |
ISBN: | 83-71879-42-3 |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo ODDK |
Format: | a4 |
Oprawa: | miękka, lakierowana, kolorowa |
symbol: HAC789
objętość: 196 str.
format: A4
wydanie: 2004
ISBN: 83-71879-42-3
Zgodnie z rozporządzeniem nr 852/2004 w sprawie higieny środków spożywczych oraz ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Nr 171, poz. 1225). Funkcjonowanie systemu powinno być dokumentowane. Opracowanie przygotowane przez doświadczonego technologa, przewodniczącego zespołu HACCP w zakładzie branży spożywczej, obejmuje wzorcowe procedury i instrukcje wraz z formularzami służącymi do dokonywania zapisów, niezbędne przy opracowywaniu zakładowego systemu HACCP.
objętość: 196 str.
format: A4
wydanie: 2004
ISBN: 83-71879-42-3
Zgodnie z rozporządzeniem nr 852/2004 w sprawie higieny środków spożywczych oraz ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Nr 171, poz. 1225). Funkcjonowanie systemu powinno być dokumentowane. Opracowanie przygotowane przez doświadczonego technologa, przewodniczącego zespołu HACCP w zakładzie branży spożywczej, obejmuje wzorcowe procedury i instrukcje wraz z formularzami służącymi do dokonywania zapisów, niezbędne przy opracowywaniu zakładowego systemu HACCP.
Nadzorowanie stanu sanitarnego
Budynki i pomieszczenia
Instrukcja dopuszczenia do pracy pracownika zatrudnionego bezpośrednio w produkcji
Instrukcja pracy na stanowisku pracownika produkcji
Instrukcja pracy na stanowisku pracownika odbioru surowca
Instrukcja pracy na stanowisku operatora pakowaczki
Instrukcja wprowadzania gości i osób wizytujących zakład
Procedura
Kontrola i badanie procesu i wyrobu
Nadzorowanie dodatków i opakowań do produkcji
Przechowywanie i dostarczanie wyrobów gotowych
Nadzorowanie dokumentów dotyczących wyrobu
Postępowanie z wyrobem niezgodnym w procesie produkcyjnym
Postępowanie reklamacyjne
Mycie i dezynfekcja
Instrukcja postępowania ze środkami myjącymi i dezynfekującymi
Instrukcja mycia i dezynfekcji grupy sprzętu czystego
Instrukcja mycia i dezynfekcji grupy sprzętu brudnego
Instrukcja postępowania w czasie usuwania awarii
Instrukcja mycia mechanicznego w obiegu zamkniętym
Instrukcja mycia w systemie CIP
Instrukcja mycia ręcznego
Instrukcja badania czystości linii technologicznych
Deratyzacja i dezynsekcja
Instrukcja nadzorowania śmieci, odpadów i ścieków
Instrukcja nadzorowania szkodników
Nadzorowanie maszyn i urządzeń do produkcji
Nadzorowanie wyposażenia do kontroli i badań
Nadzorowanie sprzętu do kontroli i badań na produkcji
Nadzorowanie podłoży i odczynników chemicznych
Nadzorowanie czynników energetycznych
Nadzorowanie środków transportu
Badanie wody
Nadzorowanie wody
Instrukcja postępowania w przypadku wyników badania wody niezgodnych z wymaganiami
Odbiór surowca do produkcji
Audyt systemu HACCP
Nadzorowanie przepisów
Działania korygujące i zapobiegawcze
Budynki i pomieszczenia
Instrukcja dopuszczenia do pracy pracownika zatrudnionego bezpośrednio w produkcji
Instrukcja pracy na stanowisku pracownika produkcji
Instrukcja pracy na stanowisku pracownika odbioru surowca
Instrukcja pracy na stanowisku operatora pakowaczki
Instrukcja wprowadzania gości i osób wizytujących zakład
Procedura
Kontrola i badanie procesu i wyrobu
Nadzorowanie dodatków i opakowań do produkcji
Przechowywanie i dostarczanie wyrobów gotowych
Nadzorowanie dokumentów dotyczących wyrobu
Postępowanie z wyrobem niezgodnym w procesie produkcyjnym
Postępowanie reklamacyjne
Mycie i dezynfekcja
Instrukcja postępowania ze środkami myjącymi i dezynfekującymi
Instrukcja mycia i dezynfekcji grupy sprzętu czystego
Instrukcja mycia i dezynfekcji grupy sprzętu brudnego
Instrukcja postępowania w czasie usuwania awarii
Instrukcja mycia mechanicznego w obiegu zamkniętym
Instrukcja mycia w systemie CIP
Instrukcja mycia ręcznego
Instrukcja badania czystości linii technologicznych
Deratyzacja i dezynsekcja
Instrukcja nadzorowania śmieci, odpadów i ścieków
Instrukcja nadzorowania szkodników
Nadzorowanie maszyn i urządzeń do produkcji
Nadzorowanie wyposażenia do kontroli i badań
Nadzorowanie sprzętu do kontroli i badań na produkcji
Nadzorowanie podłoży i odczynników chemicznych
Nadzorowanie czynników energetycznych
Nadzorowanie środków transportu
Badanie wody
Nadzorowanie wody
Instrukcja postępowania w przypadku wyników badania wody niezgodnych z wymaganiami
Odbiór surowca do produkcji
Audyt systemu HACCP
Nadzorowanie przepisów
Działania korygujące i zapobiegawcze
Kategorie:
Przemysł spożywczy HACCP,
Gastronomia, żywienie,